Annons
Insändare

En skamfläck för Trelleborg

Hur kan Trelleborgs kommun tillåta att bussterminalen vid Övre får förfalla till den grad att det är motbjudande att gå in i vänthallarna och vänta på avgående bussar.
Insändare • Publicerad 28 augusti 2008

Trasiga fönsterrutor, kladdiga golv och väggar med smutsiga bänkar toppas med överfulla och nedslitna papperskorgar. Det är ingen överdrift att påstå att väntrummen ser ut som soprum med rökrum utan askkoppar och hönshus. Höns och tuppar tar genvägen från vänthall till - angränsande - vänthall genom trasiga och borttagna glasrutor.

Lördagen den 23 augusti på eftermiddagen - låg drivor med gamla tidningar och tomma ölburkar på golven, både under och framför bänkarna. Papperskorgarna var överfulla.

Annons

Genom förfallet skapas än mer otrygga förhållanden vid den stora bussterminalen. Vem som helst förstår att en genomgripande upprustning av terminalen måste ske skyndsamt om inte platsen skall förslummas ännu mer.

Det minsta man kan begära är att kommunen inledningsvis verkställer en ordentlig städning varje dag, sju dagar i veckan.

Daglig resenär
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons