Annons
Insändare

En skamfläck för samhället

Angående busskurer som KN skrev om (den 12 april).
Insändare • Publicerad 20 april 2012

Busskuren vid Kaptensvägen är rena skamfläcken för samhället. Alla busskurer längs 3:ans linje är snygga med glas som skyddar för vänder och vind, men ljus och en bänk samt en papperskorg.

Busskuren vid Kaptensvägen är i perforerad plåt som det blåser rakt igenom och där finns ingen bänk. Gamla människor står och stöttar sig mot trädet uppe vid hållplatsen. Det finns en papperskorg där botten snart ramlar ur på grund av rost. Busskuren är dessutom tio meter från vägen och man kan inte stå i den när det är mörkt eftersom chauffören inte kan se om där står någon och väntar.

Annons

Sist men inte minst. Efter ett regnväder står det upp till sju cm vatten runt hela busskuren i en cirkel på ungefär fyra-fem meter. Man kan inte stå där med vanliga skor.

Är inte en busskur till för att man ska kunna stå där när vädret är dåligt? Den är ju satt på det mest olämpliga stället i omgivningen. Den värsta hålan som finns där.

Jag tycker att ansvariga ska ta sig en titt och kanske samtidigt titta på det stora hålet som finns några meter från busskuren vid Kaptensvägen-Gislöv strandväg.

Jag tycker inte att människor som säger till om detta ska få till svar att "Det inte är så farligt".

Nilla Olsson
Boende i Dalköpinge
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons