Annons
Insändare

En SD-väljares röst

Varför röstar allt fler väljare på Sverigedemokraterna?
Insändare • Publicerad 11 september 2014

Den frågan tycks uppta många journalister och politikers tid. Låt mig berätta om hur jag resonerar, som är SD-väljare:

Nyligen berättade Fredrik Reinfeldt att Sverige ska satsa ytterligare 48 miljarder på invandringen som en följd av akuta kostnader. Därmed finns inget utrymme för satsningar på annat i budgeten. Sverige står inför många utmaningar. Äldreomsorgen och skolan måste förbättras och det råder brist på jobb och bostäder. Dessutom har vi betydande integrationsproblem, vilket bland annat visas genom våld i förorterna, upplopp, återkommande bränder och stenkastning mot polis.

Annons

Vi ser även att allt fler personer med svenska pass deltar i terroraktiviteter utomlands.

Ska Sverige i detta skede integrera de som redan har kommit hit, eller ska vi skapa fler starkt segregerade och på många sätt problematiska städer likt Malmö och Södertälje?

För min del är det självklart att vi bör begränsa invandringen, försöka integrera de som redan är här och att vi likt övriga EU-länder bör bevilja tillfälliga, inte permanenta, uppehållstillstånd och skärpa kraven för medborgarskap.

Vi har inte obegränsat med resurser och måste prioritera. För 48 miljarder kan oerhört många fattiga människor i länder som Etiopien, Sudan, Kongo med mera som aldrig någonsin har möjlighet att nå Sverige och Europa hjälpas med mat och mediciner. Vi bör snegla på övriga Europa och likt ledare som Angela Merkel och David Cameron begränsa invandringen och försöka skapa ett mer stabilt och sammanhållet svenskt samhälle. Annars är risken stor att vi för alltid bygger in utanförskap, splittring och utanförskap i det svenska samhället.

Nilla Olsson
CHARLOTTE SVENSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons