Annons
Insändare

En sak gjorde mig förvånad

Insändare • Publicerad 22 juni 2005

Svar till Lillemor Roos (den 14 juni).

Du svarar på min insändare om olika lagar som ni tillämpar. Jag vill inrikta mig på en sak som jag blev mycket förvånad över och jag ska göra det så kortfattat som möjligt.

Annons

Du skrev att: "Även ett tidigare beslut om sjukersättning berörs. Eftersom det pågår rehabiliteringsåtgärder i samverkan med arbetsmarknadsmyndigheten finner vi för närvarande inte skäl att kommentera detta ärende." Den åtgärden avslutades i oktober 2003. Då hade jag under en tid arbetsprövat på COOP i Oxie och Ami resurs/Arbetsförmedlingen i Trelleborg har uttalat sig om min arbetsförmåga.

Med andra ord ska jag inte ut i den öppna arbetsmarknaden eftersom en praktikplats ger andra förutsättningar än en anställning, som inriktade vi oss på att se om jag kunde praktisera vidare på COOP i Oxie.

En av mina handläggare på arbetsförmedlingen i Trelleborg gjorde allt i sin makt för mig för detta skulle kunna utföras, men då hon kontaktade försäkringskassans handläggare och frågade, så blev det ett svar som löd, att: "Det enda jag kan göra, är att förlänga Rickards praktiktid tre månader framåt".min praktikperiod tog slut den sista februari 2004, så började jag skriva brev till min handläggare på försäkringskassan redan i oktober 2003. Mitt första brev skickade jag den 26 december 2003 och tre andra brev, varav det sista den 2 november 2004. I vart och ett brev står telefonnummer till min praktikchef och en vänlig önskan från mig, att kunna fortsätta praktisera på COOP i Oxie.brev (fyra till antalet) har inte kommenterats alls av försäkringskassans handläggare. Praktikplatsen är nu förlorad, för min chef på COOP och jag har inte kunnat få tag och fått en bekräftelse av försäkringskassan att jag har en olycksfallsförsäkring om något skulle inträffa under min tid där.det varit tyst från kassan i över ett år, så är det för sorgligt att jag får läsa i TA att jag är under en åtgärd just nu. Jag har gått hemma sedan den sista februari 2004

Min sista fråga: Vilken pension ska jag ha? Lilliemor Roos, hör gärna av dig till mig.

Rickard Bengtsson (färdigutredd för arbetsmarknadsåtgärder)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons