Annons
Insändare

En omöjlig ekvation

"Helt sjukt" är den vanliga kommentaren om nedskärningar inom sjukvården.
Insändare • Publicerad 12 januari 2012

Personalen på många avdelningar går på knäna, allt färre ska vårda allt fler äldre och sjukare. Det är en omöjlig ekvation.

Min fråga är: Hur långt ska det gå innan Du protesterar? Senaste beskedet är att SUS ska spara 450 miljoner kronor och 500 vårdarbetare ska sparkas ut i kylan. Det är en inhuman politik. Enligt politiker och sjukhusledning kommer detta inte att påverka vårdens kvalité. Nonsens.

Annons

Givetvis behövs varenda en som jobbar på lasaretten. Självklart drabbas kvalitén. Politikerna säger ju att "vi måste spara" och "det finna inga pengar".

Det är lögn och förbannad dikt! Här finns pengar: regeringen har sänkt skatterna med 100 miljoner kronor. Caremas chefer har stulit miljoner av våra skattepengar, utan att åka i fängelse.

Nedskärningarna är onödiga, pengar finns i överflöd. Men i fel fickor. Vad kan vi göra åt situationen?

Nilla Olsson
Allan OlssonP.H.V.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons