Annons
Insändare

En nonchalans som är skrämmande

”Folk som röstar på sverigedemokraterna är dumma i huvudet”. Detta yttrande kostade oss skattebetalare närmre 2 miljoner kronor.
Publicerad 22 augusti 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har reagerat på beslutet att Johan Adolfsson får lämna anställning med 18 månadslöner à 69 000 kronor utan att ha arbetat en enda dag.
Skribenten har reagerat på beslutet att Johan Adolfsson får lämna anställning med 18 månadslöner à 69 000 kronor utan att ha arbetat en enda dag.Foto: Sara Johari

Trelleborgs kommun är sen tidigare känd för sitt sätt att agera vid nyanställning av chefer. Ett agerande som kostat mycket pengar. Men nu har Mikael Rubin (M) lyckats med en kupp som kommer att kosta skattebetalarna upp mot två miljoner. Nyanställde kommunikationschefen Johan Adolfsson lämnar sin anställning med 18 månadslöner à 69 000 kronor och en hel del pengar för en fastighetsaffär, utan att ha arbetat en enda dag.

Efter diverse turer röstade majoriteten i arbetsutskottet, med undantag av Helmuth Petersén (SD), den 17 juli emot ett förslag att Adolfsson inte skulle påbörja sin tjänst. Men på eget bevåg fattar Rubin ett brådskande ordförandebeslut och godkänner efter tre veckor det förslag och avtal han tidigare röstat emot. Alla invånare i Trelleborg inser, liksom Henrik Silverstolpe (L) och Lennart Höckert (S), varför Rubin var tvungen att ge efter för Helmuth Peterséns (SD) påtryckningar. Nämligen det enda sättet för moderaterna att ha majoritet i fullmäktige.

Annons

Petersén anser att avtalet är väl investerade pengar. På en tidigare arbetsplats hade Adolfsson byggt upp en stor kommunikationsapparat som kostat mycket pengar. Det fanns risk, trodde Petersén, att han skulle göra samma sak i Trelleborg. Men nog togs det väl upplysningar om vad Adolfsson sysslat med i tidigare jobb, vilka värderingar han hade och vilka planer han hade för jobbet i Trelleborg? Låg Petersén i hängmattan också under anställningsintervjuerna?

Petersén gjorde också klart att SD skulle gjort det otrevligt för Adolfsson, om han börjat arbeta i Trelleborg. Otrevligt på vilket sätt? Mobbing och trakasserier är faktiskt förbjudet och åtalbart i vårt land. När någon öppet uttrycker sig så, är jag glad att jag inte är anställd i den kommunen

Rubins och Peterséns agerande mot pressen är skrämmande. Folkvalda politiker i fullmäktige kan inte avfärda en journalist med ”Inga kommentarer”, när det gäller politiskt fattade beslut. Det tyder på en nonchalans och självtillräcklighet som är skrämmande.

Dessa miljoner kunde använts till mycket i vår kommun, där vi dagligen läser om indragningar, nedläggningar och besparingar. Jag förstår att politiker som planerar projekt i miljardklassen på ringväg och Sjöstad med mera tycker att ett par miljoner är småpengar. Det kanske är så lite, att de kan tas ur Rubins och Peterséns egna fickor? Kanske blir det som Petersén uttrycker sig ”väl investerade pengar”.

Kerstin

LÄS MER:

Fler insändare i samma ämne:

Annons
Annons
Annons
Annons