Annons
Insändare

En klar försämring

Insändare • Publicerad 21 februari 2007

Svar Till Ronnie Johansson (debatt den 3 februari).

Enligt Lärarnas Riksförbunds Ronnie Johansson, påstår gymnasierektorerna att fler och fler elever besöker studietorgen och att elevernas resultat har förbättrats.

Annons

Vad har man för belägg för dessa påståenden?

Enligt officiell statistik (070110) över betygen i matematik A hade 91 procent av avgångseleverna 2006 uppnått minst betyget G (läst i årskurs 1 år 2004, det vill säga innan studietorgen infördes), medan prognosen för avgångseleverna 2007 är 86 procent (läst i årskurs 1 år 2005) och för 2008 83 procent (läst i årskurs 1 år 2006). En klar försämring av resultaten således.

När studietorgen i dess nuvarande utformning infördes, togs resurser från riktad specialundervisning och stödundervisning i matematik, samtidigt som etappläsning och parallell-läggning av matematikgrupper i schemat avskaffades. Ett i dag alldeles tydligt missgrepp.

De nya studietorgslärarna uttrycker sig också i desperation över svårigheten att få de behövande eleverna att besöka dem.

Gnägg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons