Annons
Insändare

En grön röst är en röst för Trelleborgs utveckling

Svar till Tora (den 19 augusti).
Insändare • Publicerad 4 september 2014

Miljöpartiet i Trelleborg går till val på egna ben. Inte som en del av femklövern eller som ett färdigt rödgrönt alternativ. En hållbar politik måste vara blocköverskridande.

Över hela Sverige i dag kan man se både rödgröna, blågröna, rödblåa och rödblågröna röror i kommunala styren.

Annons

Exempel finns från Härjedalen (S, C, V, FP) och Orsa (S, M, MP, FP) lite längre norrut, till Svalöv (S, M, FP) och Tomelilla (S, M) lite mer söderut. Som tur är finns det ingen brun sörja, där SD gått in i majoritetsstyre. Vi i Miljöpartiet vill undvika att Sverigedemokraterna får en vågmästarroll. Det gagnar inte det politiska arbetet i kommunen eller kommuninvånarna.

Vad vill då Miljöpartiet de gröna i Trelleborg göra? Vi vill driva en framtidens politik för Trelleborgs medborgare. Det innebär en hållbar politik där fokus ligger på en bra boendemiljö, bra skola för våra barn och ungdomar, möjlighet till praktik och jobb här i kommunen, samt ett bostadsbyggande som sätter Trelleborg på kartan för sin framsynthet.

Miljöpartiet vill också göra bostadssatsningar på landsbygd och i stad som är hållbara, klimatanpassade och energisnåla. En bra boendemiljö gör att människor vill bo och vistas i Trelleborg, vilket i sin tur gynnar centrumhandeln och bidrar till en stadskärna som människor vill vara i, dröja kvar i och handla i. Steg på vägen är att förlänga och utöka gågatan, förtäta staden med grönytor och nytänkande dagvattenhantering där vattnet blir en del av upplevelsen i staden. Nya bostadsområden ska ha tillgång till goda pendlarmöjligheter med kollektivtrafik. Vi kommer prioritera att en andra pågatågsstation byggs för att ta tillvara på tågets fördelar, i stället för att bygga nya lokaler till kommunledningen.

Ett helhetstänkande behövs! Det är vår styrka. Vi ser att beslut inom en förvaltning får konsekvenser; inte bara i dag eller i morgon, utan om flera år och för andra förvaltningar. Stuprörstänkandet måste upphöra. Vi kan inte låta byggnader stå tomma (Köpingeskolan, Skyttsgården) år in och år ut. Det får konsekvenser för Trelleborgs invånare och tillika skattebetalare.

Två andra mycket viktiga frågor för oss som till stor del har saknats i Trelleborgs kommun är jämställdhet och mångfald. Detta är två perspektiv som måste in i beslutsfattandet för att skapa en hållbar och varm politik i Trelleborg.

Vi går till val som ett grönt alternativ, för att driva en grön politik. Vi är hellre med och styr kommunen i en majoritet, än står vid sidan om och ger mer inflytande till SD. Till skillnad från Moderaterna och Ulf Bingsgård, är vi inte beredda att berömma SD för deras arbete.

En röst på Miljöpartiet betyder nya friska tag i kommunen. En politik som utgår från att kommande generationer inte ska lida på grund av våra val.

Nilla Olsson
Lina Wedin Hansson, förstanamn på Miljöpartiets kommunfullmäktigelista, Emil Samnegård, ordförande för Miljöpartiet de gröna Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons