Annons
Insändare

En fullständigt ohållbar situation

Insändare • Publicerad 5 november 2007

Läste i Trelleborgs Allehanda (den 4 oktober) att det ska startas ett teknikcollege i Trelleborg. Colleget ska tydligen inhysas i lokaler på Bastionskolan där IV-programmet för närvarande bedriver sin verksamhet. Min omedelbara fråga är då var eleverna på IV-programmet ska placeras? Efter lite research får jag reda på att dessa elever, som är cirka 50 till antalet, tydligen ska samsas med de elever som läser IV-programmet på S: t Nicolai skola. Jag konstaterar direkt att situationen blir fullständigt ohållbar. Eleverna, många med någon form av läs- och skrivsvårigheter, behöver en lugn skolmiljö med små klasser. Jag befarar att så inte kommer bli fallet om nu idéerna med placeringen av teknikcolleget sätts i verket.

Jag emotser därför ett klargörande från vederbörligt håll om hur lokalfrågan kommer att lösas.

Annons

Avslutningsvis kan jag konstatera att tanken med en spjutspetsskola och nu även ett teknikcollege inte är fel, men som vi alla vet har vi olika förutsättningar för lärande. Det får därför inte vara så att Trelleborgs kommuns iver att avancera i betygstabellerna sker på bekostnad av de elever som mest behöver hjälp för att klara sin utbildning.

Detta kan och får inte accepteras.

Anders Grip

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons