Annons
Insändare

En fråga om ansvar

Svar till Vilken skit är värst samt Naturälskare (den 11 september).
Insändare • Publicerad 16 september 2009
Foto: 

Jag kan hålla med om att stan är skräpig, speciellt här på Öster där jag bor. Dessutom töms aldrig hundlatrinerna så dom är ständigt överfulla. Vad finns det för tömningsscheman på dem?

En liten kommentar ter sig på plats angående hundskit. Den är faktiskt fullkomligt biologiskt nedbrytbar vilket inte ölburkar är. Hundskiten gör så att blommor växer och gräset blir grönare. Du kan till och med lägga hundskit på jordgubbsplantor och få mycket goda "gubbar". Försök att göra detsamma med chipspåsar, läsk å ölburkar, plastpåsar etc. Tror inte resultatet hade blivit detsamma?

Annons

Vi hundägare tar ansvar men när skall alla skräpslängare göra det och när skall vi börja säga till dem som skräpar ner att plocka upp efter sig? Detta är nästan en diskrimineringsfråga då man som hundägare ständigt känner sig påhoppad. Att säga till en hundägare måste ju vara lika lätt som att säga till en som skräpar ner. Eller?

Staden är skitig och någon bör ta politiskt ansvar för det. Nu!

Till Naturälskare vill jag bara säga att det är inte frågan om klasstillhörighet. Det är en fråga om ansvar och politiska beslut. I Singapore kostar det 100 $ att spotta på gatan. Kanske något att tänka på för våra högavlönade politiker? Och om det var så mycket bättre i Vellinge. Flytta tillbaks då!

Nilla Andersson
Ilsken hundägare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons