Annons
Insändare

En förlorad verklighet

Vi vandrar i post-covids värld och med nya året i ansats har jag valt att se tillbaka, och med det framåt. I pandemins grepp diskuterade vi fritt vilka konsekvenser det skulle få; här kommer svaret.
Publicerad 15 januari 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Jag har för lite tid, men Netflix and chill”, är en av skribentens reflektioner.
”Jag har för lite tid, men Netflix and chill”, är en av skribentens reflektioner.

Följande realism är iakttagelser tagna från undertecknads nära och avlägsna (och skildrad ur ett förstapersonsperspektiv för maximal effekt):

Donald Trump förlorade valet, som demokraterna stal. Pandemin tog miljontals liv, men vaccinet var en bluff. Krig är förfärligt, men vems sida står du på?

Annons

Allt är invandrarnas fel, men vänta – hörde jag rätt – läser dragqueens sagor för barn? Vi måste skydda barnen, men privatisera välfärden. Bränn vilken bok du vill, men rör inte flaggan.

Falukorv är dyrt, men hur dyr är klimatförändringen? Vi vill ha hårdare tag, men politiker vill ha högre löner. Mina uppgifter säljs på nätet och AI vill ta mitt jobb.

Jag avstår från OnlyFans, men svajpar höger på Tinder. Jag har för lite tid, men Netflix and chill. Jag ser en trend på TikTok som jag härmar, och mitt liv finns på Instagram.

”När förlorade vi vår verklighet, om det går att förlora något vi aldrig har haft?”
Glenn Andersson

Mitt barn har feber, men jag lämnar henne på förskolan. Jag har aldrig läst en bok, men kultur är inte så viktigt. Jag älskar Elon Musk, men hatar på X (Twitter).

Således; ”vad har kvinnan gjort, för att en man ska slå en kvinna?” – eller som man säger i en rättegång – ”hon hade kort kjol och bad om det.”

Bara för att du tänker motsatsen av vad någon säger, betyder det inte att du tänker fritt.

Pandemin är en parentes i sammanhanget, och svaret är en fråga. När förlorade vi vår verklighet, om det går att förlora något vi aldrig har haft?

Glenn Andersson

Annons
Annons
Annons
Annons