Insändare

En etablering av Engelska skolan är ett hån mot skattebetalarna

Allas vår Välfärdsstat utnyttjas allt för ofta otillbörligt av allt ifrån privatpersoner till oseriösa företag och organisationer. Det är lika upprörande varje gång det uppdagas.
Publicerad 31 december 2020
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I vår kommun tycker man att det är ok att våra skattepengar försvinner till Cayman Island i stället för att de investeras i att bygga upp en långsiktighet i skolsystemet, skriver Piraten.
I vår kommun tycker man att det är ok att våra skattepengar försvinner till Cayman Island i stället för att de investeras i att bygga upp en långsiktighet i skolsystemet, skriver Piraten.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Vi knyter handen i fickan och svär en ramsa över att skattepengar försvinner till något annat än det var tänkt till. Det verkar dock som att det inte alltid är så lätt att komma åt problemet. Regelverk och sekretess nämns ibland som anledningen till att man kan fortsätta att mjölka staten på pengar.

Men ibland finns det möjlighet genom enkla val att förhindra att skattepengar försvinner i en riktning de inte var tänkta till. Engelska skolan finns av en anledning.

Någon ska tjäna pengar. Inget fel idet i sig. Om man bär alla sina kostnader själv. Men i vår kommun tycker man att det är ok att våra skattepengar försvinner till Cayman Island i stället för att de investeras i att bygga upp en långsiktighet i skolsystemet.

”Varför inte då använda den kompetensen till att få de med svagast resultat att nå lite längre.”
Piraten

Jag har vid något tillfälle sett att man motiverat en etablering av Engelska skolan med att man där erbjuder de elever med hög studiemotivation en möjlighet att nå längre.

Men om skolan nu har en förmåga att få elever att nå lite längre. Varför inte då använda den kompetensen till att få de med svagast resultat att nå lite längre. Det vore nog en större samhällsvinst. Nu är väl elevernas resultat och betyg i Engelska skolan, liksom i en del andra friskolor ifrågasatta. Så inte ens där kan man hitta ett motiv för etablering.

Som sagt. Ibland finns det enkla val som gör att man kan stoppa att företag och organisationer mjölkar vår välfärdsstat på pengar. Kommunen borde sagt nej till en etablering av Engelska skolan. En etablering är ett hån mot skattebetalarna.

Piraten