Annons
Insändare

En engagerad politiker

Insändare • Publicerad 12 december 2005

Det är med stort intresse vi läser i Trelleborgs Allehanda (den 8 december) om vad som hände vid gymnasie- och utbildningsnämndens möte dagen innan. Det är glädjande att läsa om det engagemang som Margaretha Svenning visar för sitt uppdrag.

Margaretha Svenning har valt att inte med hull och hår lita på de villfarelser om spjutspetsskolan som skolchefen försöker slå i invånarna i Trelleborg. Margaretha Svenning verkar till skillnad från många andra politiker på ett korrekt sätt ha tagit åt sig den kritik mot spjutspetsskolan som lärare, föräldrar och elever dagligen framför.

Annons

Hon har valt att på plats se den början till kollaps av skolsystemet i Trelleborg som många framför farhågor om. Vår förhoppning är att Margaretha Svenning, lyckas föra fram sina erfarenheter om spjutspetsskolan till övriga politiker i Trelleborg så att vi med det snaraste kan få till en förändring.

Lisbeth Nettebergs agerande är oförsvarligt. Hon tycks ha missförstått sitt uppdrag, hennes arbetsgivare är kommuninvånarna i Trelleborg, det minsta vi som betalar hennes lön kan begära är ett korrekt sätt.

Ödmjukhet är ett ord som Lisbeth Netteberg borde lära sig.

Hon har ingen som helst rätt att framföra hotelser mot vår lärarkår, det ingår inte i hennes uppdrag.

Hennes uppdrag är att leda och entusiasmera lärarkåren inte att instruera politikerna om vilka beslut de ska ta.

Lisbeth Netteberg – vi medborgare i Trelleborg har inte längre något förtroende för dig utan vi tycker att det är dags att du ställer din plats till förfogande. Det behövs en ny kraft med positiv approach som driver gymnasieverksamheten i Trelleborg vidare.

Medborgare

i Trelleborgs kommun

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons