Annons
Insändare

En del i jordens utveckling

Äntligen någon som i klartext förklarar hur detta med jordens klimat fungerar! Politikerna har genom åren, ibland med rätta, lyckats få folk att tro att det endast är på grund av människorna som global uppvärmning har uppstått och att det endast är ett negativ skeende.
Insändare • Publicerad 14 februari 2014

Mänskligheten har även fått skulden för vulkanutbrott, tsunamis, och så vidare. Som Per Ingvar Jönsson skriver (den 6 februari), så är det en del i jordens utveckling. Politiker har dock lyckats få många i befolkningen att tro att bara för att vi lever i så kallade moderna tider, ja då har jorden slutat förändra sig. När den väl gör så hamnar alla i panik, mest på grund av politikernas uttalanden! Som inte verkar vara så där värst insatta i jordens utveckling!

Och på detta har de då en anledning att få lagt massor med skattemedel till just denna post! Man kan undra vad dessa pengar går till egentligen?

Annons

Enda sättet att få ett helt rent Sverige, med 0 i utsläpp, ja, det är att sätta en ostkupa över hela landet. För hur ska man annars förhindra att avgaser och annat utsläpp från grannländer kommer hit med vinden? Men som sagt, högt kapital öronmärks för just miljön! Och åter igen, vad går de till egentligen? Politikernas löneförhöjningar, eller ”studieresor”?

I dagsläget är det ju så att företag, privata och statliga, betalar för att få lov att släppa ut extra mycket skit i naturen. Att man först och främst slår ner på privatpersoner när det gäller miljörening, med lagar som ska går i kraft nästan omedelbart. Företag däremot kan vänta upp till fem år innan deras rening måste v ara klar. För de betalar sig fria tills dess! När vi tydligt ser en förändring i miljön, och inte bara hör att det förbättrats, eller försämrats, i stora tal från bland annat Miljöpartiet, då kanske man kan tro att skattepengarna går till det de ska. Vill man rädda världens miljö så bör man väl arbeta i rätt ände!

I rätt världsdelar och genom att lära ut rätt information till den generation som växer upp! Läs P I Jönssons inlägg!

Nilla Olsson
Yeom
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons