Insändare

En dålig idé att göra om tingshuset till moské

Insändare • Publicerad 26 februari 2007

Svar till Tome Krstevski (den 19 februari).

Ja, du borde kanske ta reda på fakta själv.

En insändarskribent föreslog att göra om tingshuset till moské, till detta svarade jag att det inte var någon vidare bra idé. Byggnaden tycker jag lämpar sig bäst till konsthall eller museum, i svaret hänvisade jag även till att ett moskébygge inte är en kommunal angelägenhet utan det är ett projekt av privat natur, där dock kommunen kan vara behjälplig med mark för bygget.

Jag jämförde också med den ortodoxa menigheten som har sin kyrka i Malmö, och därmed är muslimerna i Trelleborg inte ensamma om att ha sin helgedom utanför staden.

En annan skribent i ämnet menade att Trelleborg är för litet för en moské och hänvisade till moskén i Malmö, därmed ville vi väl ha sagt att vi har ingenting emot varken moskéer eller ortodoxa kyrkor men anser att behovet inte finns med tanke på närheten till Malmö, så vi betackar oss för att bli beskyllda för att föra fram fördomar.

JAS

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.