Annons
Insändare

En angelägenhet för Beddingestrandsborna

Byggnadsnämnden har fått in en ansökan om byggnadslov för seniorboende på en tomt i Beddingestrand.
Insändare • Publicerad 17 juli 2009
Foto: 
Ett äldreboende i Beddingestrand vore uppskattat, menar insändarskribenten.
Ett äldreboende i Beddingestrand vore uppskattat, menar insändarskribenten.Foto: 

Med anledning av denna ansökan har en märklig debatt uppstått där flera framfört kritiska synpunkter på att denna mark tas i anspråk för byggnation. Bland annat har det framförts att marken skall bevaras orörd med tanke på växterna där som är unika, enligt skribenten, samt att fjärilar och andra arter som finns blad dessa växter kommer att försvinna. Dessutom hänvisas till den ökade trafiken som ett boende innebär.

Hur kan då de boende söder om området klippa gräset på denna mark för att kunna parkera sina bilar där i stället för på den egna tomten. Dessutom har gräset klipps rakt igenom området för att göra en gångväg från en Servitutväg till Blåklocksvägen.

Annons

En fastighetsägare (ej markägaren) har tagit ett stort område i anspråk för odling av grönsaker och andra trädgårdsväxter på den del som skall bebyggas.

Vilka kommer att flytta till detta seniorboende? Jo de beddingebor som inte längre orkar sköta om sina hus och trädgårdar men inte vill flytta från Beddingestrand. Många har kanske gjort sig av med sin bil och flera har på grund av sjukdom blivit tilldelade rollatorer. Är det dessa rollatorer som kommer att utgöra en trafikfara för barnen?

Hoppas att byggnadsnämnden beviljar byggnadslov för denna ansökan då ett

Seniorboende som är mycket uppskattat och angeläget för oss beddingestrandsbor.

Nilla Andersson
70+
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons