Annons
Insändare

Egils ande svävar genom rådhuskorridorerna

Insändare • Publicerad 11 juni 2007

Den 18 juni skall kommunfullmäktige besluta om motorvägens sista bitens dragning in i Trelleborg och till hamnen. Från början rådde det aldrig något tvivel om att den skulle följa den nuvarande vägens dragning. Men för något mera än ett år sedan kom diskussionen i gång att den sista biten skulle gå från Maglarp längs Hedvägen genom Västra Industriområdet, Västra Ringvägen förbi skolorna och sedan åter ut på nuvarande Malmövägen. Varför plötsligt denna vändning?

Gud skapade världen. Egil Ahl skapade Stavstens-udde. Och där ligger hunden begraven. Alltså inte personligen. När Egil tittade på planen till Stavstensudde och motorvägen såg han plötsligt att den nya motorvägen separerade hans skapelse från staden i övrigt och satt ett effektivt hinder för att denna del skulle integreras på ett smidigt sätt. Detta skulle absolut förhindras. Alltså måste motorvägen flytta på sig. Kostnaderna och tidsaspekten fick inte spela någon roll. Vägen skall flyttas så att ingen skugga skulle falla på Stavstensudde och inget trafikbuller. I den meningen band Egil Ahl upp sin dåvarande socialdemokratiska fraktion som även den i dag känner sig bunden av. Därför den socialdemokratiska reservationen i kommunstyrelsen. Egils ande svävar fortfarande genom rådhuskorridorerna.

Heribert Kaltenbrunner

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons