Annons
Insändare

Egil Ahl kastar sten i glashus

Insändare • Publicerad 1 februari 2006
Insändarskribenten anser att Egil Ahl kastar sten i glashus när han kritiserar Trelleborgs Allehandas politiske redaktör Petter Birgersson. BILD: Fredrik Persson/PRESSENS BILD
Insändarskribenten anser att Egil Ahl kastar sten i glashus när han kritiserar Trelleborgs Allehandas politiske redaktör Petter Birgersson. BILD: Fredrik Persson/PRESSENS BILDFoto: 

Min gode vän kommunalrådet Egil Ahl är inte glad för att Trelleborgs Allehandas politiske redaktör Petter Birgersson vågar sätta ljus på den politiska verksamheten i Rådhuset. Det ger vännen Ahl uttryck för i sin artikel (den 12 januari) under rubriken "TA drivs av diktatorer".

Egil Ahl är van vid en följsam omgivning. Så ock då det gäller de lokala journalisterna. Undra på att Birgerssons ledare irriterar Ahl. Jag tror däremot att de flesta trelleborgare ser Petter Birgersson som en frisk fläkt i unken luft. Redan med sin första artikel avvek Birgersson från TA-redaktionens tidigare (s) politiska följsamhet. Mången god trelleborgare satte morgonkaffet i vrångstrupen och undrade hur länge Rådhuset skulle tillåta Birgerssons frispråkiga artiklar. Han var ett behövligt lyft för Trelleborgs Allehanda.

Annons

Egil Ahl tillhör knappast kommunens intelligentia. Han är däremot en mästare i att få stöd från svansviftare, även de utanför det egna partiet. Se bara hur tryggt det moderata så kallade kommunalrådet Lars Christensson vilar på husses knä. Det i förvissning att han redan lyckats säkra en socialdemokratisk seger även efter 2006 års val. Lars Christensson lyckades med konststycket att alldeles på egen hand splittra borgerligheten.

Samtidigt som Egil Ahl lägger beslag på den ena lönsamma styrelseposten efter den andra får de som räcker vacker tass de poster husse inte vill ha. Mot den bakgrunden känns det inte så lite främmande när Egil Ahl oblygt skriver om diktatorer som styr – för ärligt talat Egil Ahl så nog finns det många betydligt bättre skickade politiker än du i det socialdemokratiska ledet? Varför inte dela på "godbitarna" med dem? Det vore att tillämpa den demokrati du så gärna själv hänvisar andra till.

John Wilthorn

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons