Annons
Insändare

Egen valuta klarar sig bäst

Värdet på den svenska kronan har fallit mot dollar och euro. Den som har ett säkert jobb förlorar lite i köpkraft. En utlandssemester blir några hundralappar dyrare. Nu vill en del införa euron i Sverige. Fördelarna med att ha en egen valuta i kristider är mycket större.
Insändare • Publicerad 10 februari 2009
En egen valuta är bra både i goda och i dåliga tider, menar skribenterna. Arkivbild: Scanpix
En egen valuta är bra både i goda och i dåliga tider, menar skribenterna. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Valutakursen gör att företaget där jag jobbar har lättare att konkurrera. Svenska varor blir billigare utomlands. Det lönar sig att köpa svenskt även för oss. Kronan gör svenska arbetsplatser säkrare.

Svenska folket röstade år 2003 nej till euron. Det var ett mycket klokt val. Officiell EU-statistik visar att de länder som valt att behålla sin valuta klarat sig bäst. Sverige har haft en högre tillväxt, lägre ränta och framförallt en lägre arbetslöshet än euroländerna. En egen valuta är bra både i goda och i dåliga tider. Nu är det extra viktigt att ge politikerna budskapet: Rör inte vår krona.

Birgitta Sandblom och Hans Nilsson, EU-kandidater Junilistan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons