Annons
Insändare

Duktiga pedagoger är värda sin vikt i guld

Hur kan ni plocka bort de proffsiga studietorgslärarna på gymnasiet som ger det bästa stödet till de elever som inte kan eller klarar av att följa med i ordinarie undervisningen?
Publicerad 12 februari 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten vet av egen erfarenhet vad studietorgslärarna betyder för eleverna.
Skribenten vet av egen erfarenhet vad studietorgslärarna betyder för eleverna.Foto: Fredrik Sandberg / TT

De nya ekonomiska sparkraven från politikerna är som att såga av den gren man sitter på i det korta och långa perspektivet.

Det är en mycket stor del av eleverna på gymnasiet som går till studietorgslärarna för att klara sig igenom gymnasiet med godkända betyg. Jag har och har haft två söner som utnyttjat denna extra hjälp för att få godkända betyg. Jag tänker på alla de elever som har det extra kämpigt att ta sig igenom skolan, vart ska de vända sig nu? Vem ska hjälpa dem? Vem stöttar, peppar och uppmuntrar dem den lilla extra biten för att få godkänt när de ordinarie lärarna sitter med överfulla klasser? Det ska vara en rättighet ha tillgång till stödåtgärder i skolan så att alla har samma chans att lyckas. Indragningen av personal slår hårt mot de elever som verkligen behöver hjälp.

Annons

Denna amputering av sig själv, kommer förmodligen att få konsekvenser som färre elever med godkända betyg. Det kommer att skada gymnasiets ”goda” rykte och utmynna i att mindre antal elever söker sig till Trelleborg. När skolpengen slutar att komma läggs fler linjer ner, eller som det nu heter läggas i malpåse, för att sedan inte startas upp igen. De är tydligt att politikernas besparingar inte hör ihop med bildning.

En tacksam mamma vars son klarade matte 3 tack vare studietorgslärare

Annons
Annons
Annons
Annons