Annons
Insändare

Dubbla budskap?

Bertil Larsson (FP) skriver i en insändare (den 30 juni) att Folkpartiet arrangerat en presentation av olika utvecklingsmöjligheter för Trelleborg.
Insändare • Publicerad 3 juli 2009

Insändaren förmedlar bilden av att Folkpartiet står för något helt annat än Trelleborgs kommuns aktuella planering. Jag kan inte låta bli att förundras över detta. Folkpartiets båda ledamöter i kommunfullmäktige ställde sig i februari 2009 bakom en översiktlig väg- och bebyggelsestruktur för Trelleborgs stad. Den innehöll bland annat hamnens utbyggnadsvision i sydöst med väginfart österifrån. Partierna som antog väg- och bebyggelsestrukturen var S, M, SPI, KD, FP och C.

Från Miljöpartiets sida reserverade vi oss mot väg- och bebyggelsestrukturen. Vi motsatte oss de omfattande vägsatsningarna, delvis kopplade till hamnens utbyggnadsvision. Framtidens planering måste i mycket större utsträckning ta hänsyn till klimatutmaningen. I det perspektivet är väg- och bebyggelsestrukturen inte hållbar.

Nilla Andersson
Anders Svensson (MP) kommunfullmäktigeledamot
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons