Annons
Insändare

Dokusåpan i Trelleborg

”Utrymmet för reformer är noll”, sa Ann Kajson Carlqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i TA (den 28 oktober).
Publicerad 12 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Britta Brinck-Nehlin; hur många röster tror du att ditt parti får i nästa val?, undrar Pia Dahlbom Rebelo.
Britta Brinck-Nehlin; hur många röster tror du att ditt parti får i nästa val?, undrar Pia Dahlbom Rebelo.Foto: Mikael Persson

Men hon glömde att nämna att det politiska styrets utrymme för reformer av sina egna arvoden uppgår till flera miljoner varje år! Hur kan det komma sig?

”Jag förstår att folk är upprörda med tanke på att allting blir dyrare, och då vill man hitta en syndabock. I det här fallet har det blivit Ann Kajson Carlqvist som fått klä skott för allting”, säger Britta Brinck-Nehlin.

Annons

Men nej, folk är inte arga på Ann Kajson Carlqvist för att allting blivit dyrare. Vi är inte så dumma att vi tror att hon orsakat inflationen. Men vi är upprörda för att ni politiker utökat antalet kommunalråd från ett till fyra samtidigt som Ann Kajson Carlqvist har höjt sin lön med 25 procent. Man skulle ju tycka att hennes jobb skulle blivit mycket lättare efter en sådan delning av arbetsbördan.

”Demokrati är ett styrelseskick där makten i en stat eller kommun utgår från dess medborgare. Detta tycks styret i Trelleborg ha glömt.”
Pia Dahlbom Rebelo

Demokrati är ett styrelseskick där makten i en stat eller kommun utgår från dess medborgare. Detta tycks styret i Trelleborg ha glömt. I dessa tider när enligt Ann Kajson Carlqvist ”utrymmet för reformer är noll” har man nu fixat välbetalda hittepåjobb åt sig själva och även köpt delar av oppositionen. (S tycker att arvodena ska sänkas, utom det egna.)

Man skulle önska att Moderaterna övergav sin förnekelse- och försvarsposition och seriöst försökte lyssna på medborgarna i stället för att komma med bortförklaringar. Smutskastning av partimedlemmar ger ingen god bild av partiet. Förutom girighet visar man prov på arrogans och dåligt omdöme, det hela börjar likna en dokusåpa. För varje avsnitt tappar man i väljarförtroende.

Britta Brinck-Nehlin; hur många röster tror du att ditt parti får i nästa val?

Alla kan göra fel och missbedöma läget. Men man kan också rätta till fel, det vill säga backa. Om den nya organisationen verkligen är så bra för Trelleborg som ni politiker påstår, förklara det för oss så att vi förstår, i nästa valrörelse. Som det är nu förstår vi bara att ni berikat er själva på skattebetalarnas bekostnad.

Pia Dahlbom Rebelo

Annons
Annons
Annons
Annons