Annons
Insändare

Diskutera seriöst i stället för att kasta dumheter på varandra!

När jag tar del av den senaste debatten i tidningen mellan Rosqvist och Almroth (den 9 november) så tar jag mig för pannan.
Publicerad 9 november 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Frågan är redan avgjord … kommuner har ju under lång tid anlitat lokala rörmokare, snickare, murare och så vidare för allsköns uppdrag, konstaterar skribenten som en reaktion på debatten om LOV.
Frågan är redan avgjord … kommuner har ju under lång tid anlitat lokala rörmokare, snickare, murare och så vidare för allsköns uppdrag, konstaterar skribenten som en reaktion på debatten om LOV.Foto: Scanpix

Det jag trott om det meningslösa tjafset i kommunalfullmäktige blir nu bekräftat. De båda försöker inte ens samtala, de lyssnar inte utan upprepar bara ovidkommande slagord. Moderat valmöjlighet står mot socialistiskt tvång. Problemet är ju inte det. Dumma slagord bara.

Almroth har ju helt rätt i att flera boenden ger valmöjlighet – om man verkligen får välja. Problemet är hur skattemedel används; omvänt vilka organisationsformer kan skattemedel gå till? Vinst eller inte?

Annons

Nu är väl den frågan i allmänhet redan avgjord. Kommuner har ju under lång tid anlitat lokala rörmokare, snickare, murare och så vidare för allsköns uppdrag. Frågan om skattemedel till privata vinstdrivande företag är ju för länge sedan avgjord. Inga problem.

”Problemet är hur skattemedel används; omvänt vilka organisationsformer kan skattemedel gå till? Vinst eller inte?”
Hans Emanuelsson

Kan inte politikerna diskutera och lyssna på varandra och seriöst prata om detta? För mig går den gränsen vid skolan (sjukvård, polis och militär etc är självklart utanför denna debatt då de inte hör till kommunens angelägenheter). Skall givetvis inte drivas av skattefinansierade vinstdrivande organisationer. Om man vill driva en egen skola skall detta såklart gå bra, men då får den stå på egna ben. Äldrevård och ungdomsvård är inte helt lätt att placera. Men snälla politiker diskutera detta seriöst i stället för att kasta dumheter på varandra!

Hans Emanuelsson

Annons
Annons
Annons
Annons