Annons
Insändare

Din hälsa är ditt ansvar

Insändare • Publicerad 6 februari 2007

Svar till En som tänker (den 1 februari).

Jag fundera och övervägde om jag skulle svar på din insändare här på insändarsidan och kom fram till att detta var av så stort allmänintresse att jag anser alla har rätt att ta del av mitt svar. Men jag tänker inte gå i någon större polemik med dig. Det känns inte meningsfullt här på insändarsidan. Men jag skall ändå svara kort och koncist på en del av dina frågor som jag anser är av allmänintresse

Annons

Från den dagen då du/vi blir myndiga – fyllt 18 år – från den dagen så är det vi själva som har hela ansvaret för vår hälsa och vårt välbefinnande. Hälsa och välmående är helt och hållet var och ens eget ansvar. Ingen annan kan ta över det ansvaret, hur gärna vi än vill det.

Vill du och alla andra anställda inom Trelleborgs kommun få detta vidare utveckla, så är ni välkomna att boka en tid och utnyttja den öppna och kostnadsfria friskvårdstjänst som arbetsgivaren Trelleborgs kommun tillhandahåller till alla som är anställda inom Trelleborgs kommun. Mer information om denna tjänst finns på Trelleborgs kommuns intranät eller fråga närmaste chef.

För övrigt var det en mycket värdefull insikt du gav hur du har det i ditt jobb. Detta är av stort intresse för mig och alla andra politiker, tjänstemän och anställda inom Vård- och omsorg.

Du erbjöd mig följa med dig en arbetsdag. (Jag har fått ditt namn och telefonnummer av TA).

Det tackar jag för men jag bollar tillbaka det och erbjuder dig boka en tid hos mig på Signalen, så skall jag se till att du får/har tillräckliga kunskaper för att förebygga belastningsbesvär.

Detta gäller även alla andra anställda inom Trelleborgs kommun.

Tome Krstevski

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons