Insändare

Dialog bättre än konfrontation

Nu har debatten om könsneutrala äktenskap återigen blossat upp.
Insändare • Publicerad 4 november 2008

Frågan närmar sig sitt avgörande och i och med folkpartiets utspel att de tänker köra över kristdemokraterna i regeringen verkar positionerna helt låsta.

Men behöver de verkligen vara det?

Om regeringen får för sig att köra över kristdemokraterna i förhandlingarna så kör man ju över en stor del av svenska folket, kyrkorna, samfunden och även många invandrare. Jag tror att en sådan "överkörning" skulle innebära att motsättningarna blir ännu större och att man slår in en kil mellan olika grupper i samhället. I stället borde väl regeringen nu anstränga sig maximalt för att hitta en lösning som kan delas av många. Det är ju ett grundläggande ansvar för en regering att hitta långsiktigt hållbara lösningar. Dialog är väl ändå bättre än konfrontation? Dessutom anser jag att den naturliga platsen för ett barn att växa upp är i ett mamma/pappa förhållande. Inte bara för att det är naturligt utan på grund av det faktum att ett barn behöver både det kvinnliga och det manliga i en parrelation. Detta kan inte homoförhållanden tillgodose.

Om detta varit Guds mening vid skapelsen hade han skapat oss till hermafroditer.

Leve den lilla skillnaden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.