Annons
Insändare

”Detta kallar jag illojal konkurrens”

Angående bortledande av grundvatten vid industrispåret för anläggande av Östra ringvägen.
Publicerad 12 januari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten ifrågasätter finansieringen av en östlig ringväg och hamninfart.
Skribenten ifrågasätter finansieringen av en östlig ringväg och hamninfart.Foto: Tomas Nyberg

Ekonomiskt bidrag till grundvattenförändringar i område som skall hjälpa ett aktiebolag, bör på det bestämdaste stoppas. Det bör prövas i domstol.

När Trelleborgs kommun agerar på detta sätt så måste detta vara överträdelse av de lagar som vi övriga företagare och privatpersoner får inordna oss under!

Annons

Trelleborgs kommun köper upp hus för att förbereda infarten öster ifrån till hamnen. Kan verkligen lagarna vara så att man kan lägga pengar på ett aktiebolags interna transporter och när detta görs till en intern transportled som ej kan brukas av allmänheten?

”Kan verkligen lagarna vara så att man kan lägga pengar på ett aktiebolags interna transporter och när detta görs till en intern transportled som ej kan brukas av allmänheten?”
Ivar Ek

Kan detta räknas som mutbrott eller är det fritt fram från myndighet att bidra med pengar till ett eget aktiebolag? Här kommer även stora kostnader för broar och kostnader i anslutning till transportleden. Får man över huvud taget lägga pengar på detta?

Jag kan tänka mig att Trelleborgs kommun får lägga kostnader som anslutning av vatten- och avloppsledningar till tomtgränsen. Trelleborgs kommun kan bekosta en ringväg fram till ett Business center men där bör hamnen äga detta eller betala hyra. Från Business centret fram till färjorna är det definitivt en intern hamnverksamhet som står för alla kostnader. Jag anser det är fel när Trelleborgs kommun favoriserar med skattemedel ett eget företag.

Jag skulle vilja kalla det för illojal konkurrens.

Ivar Ek

Annons
Annons
Annons
Annons