Annons
Insändare

Detta är inte acceptabelt

Lördag förmiddag, min man skadade sig och fick ett djupt och brett sår på låret som behövde sys. Åkte in till akuten på Trelleborgs sjukhus där vi fick beskedet att sådana skador tog de inte hand om på en lördag.
Insändare • Publicerad 1 september 2014

Fick rådet, försök på Centrumkliniken, där kanske de kan sy det. På Centrumkliniken kunde de heller inte sy såret, men han fick i alla fall ett nytt bandage. Vidare till Malmö där han fick den hjälp han behövde.

Läkaren där upplyste om att vi trots allt hade tur som kom på förmiddagen. På eftermiddagen hade det förmodligen varit cirka tio timmars väntetid. Att behöva fara omkring på detta sätt med en människa som skadat sig och behöver vård är inte acceptabelt. Ingen skugga över sjukvårdspersonalen. De gör säkert så gott de kan, vilket man inte med bästa vilja i världen kan säga om de som bestämmer om vår sjukvård.

Vad skall vi med ett nytt och fint sjukhus till om vi inte kan få hjälp där när vi behöver? Undrar vad som hänt om de som bestämmer om vår sjukvård själva skadat sig. Förmodligen hade de kasat in snabbt och lätt på en gräddfil. I annat fall hade de nog sett till att saker och ting hade fungerat bättre. Varför kan Ystad och andra små städer ha en fungerande akutvård? Det måste bero på att deras politiker kämpar hårt för sin stad och dess invånare. Se till att kämpa för Trelleborgs sjukhus och vården för invånarna i kommunen.

Nilla Olsson
Birgitta Lind-Olsson, Skåre
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons