GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det vore bra om kommunen tog sitt ansvar

Trelleborgs kommun öppnade i augusti ett nytt demensboende på Byagården i Alstad.
Publicerad 13 november 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De boende flyttade in i augusti men tv-uppkopplingen fungerar fortfarande inte på Bygården i Alstad.
De boende flyttade in i augusti men tv-uppkopplingen fungerar fortfarande inte på Bygården i Alstad.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Boendet är helrenoverat sen det var Alstadhemmet. Det är ljusa fina rum och samlingsplatser. Det har tänkts mycket på stimulans och trevnad för de boende. Men det finns ett stort men.

Som boende ska man själv se till att få tv-abonnemang och boxar till det, inget fel i det. Det fibernät som är indraget i fastigheten fungerar inte, så ingen boende kan se tv. Det finns inte ens tv inkopplat till samlingsrummen så att de boende kan se där.

Efter tre månader tycker jag som anhörig att det är kommunens ansvar att se till att det fungerar. Jag har som anhörig i tre veckor ringt runt till alla berörda instanser men ingen vet var felet finns.

Det vore bra om kommunen tog sitt ansvar i denna fråga snarast.

Anhörig

Svar direkt: Jag är medveten om den problematik som finns rörande tillgången på tv på Byagården. Det pågår felsökning just nu av alla inblandade parter och vi hoppas ha en lösning på problemet inom kort.

Kenneth Johansson, avdelningschef socialförvaltningen