Annons
Insändare

Det var bättre förr

Insändare • Publicerad 21 februari 2007

På 1950-1990-talen var det ordning och reda här i Trelleborg. Nu har det mesta spårat ur.

På den tiden hade kommunen många anställda som höll rent och snyggt i parker och på gator och torg. Polisen patrullerade i stan och höll ordning.

Annons

Nuförtiden liknar det ingenting. Man slänger tomburkar, flaskor och annat skräp överallt, trots att det finns avfallskorgar nästan överallt.

Skall kommunal teknik (som man numera kallar sig) gräva ett litet hål någonstans så hyr de in en entreprenadfirma med grävskopa, för kommunens egna anställda används bara till att plocka upp skräp som slängs överallt och soptippen ute på Albäck bara växer och växer.

Varför anställer inte kommunen några ordningsvakter som kan hålla ordning på cykel och gångbanor, för här cyklar man där man skall gå och går där man skall cykla.

Biltrafiken i innerstaden skulle behöva kontrolleras av polisen om kvällar och nätter, för då finns det vissa "småkillar" som leker bilrally och är en fara både för sig själv och allmänheten.

Ja, det är så mycket som är galet nuförtiden. Skulle jag räkna upp allt så skulle inte insändarsidorna räcka till och det finns ju andra som också vill ha ett ord med i laget.

Rune Olsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons