Annons
Insändare

”Det räcker inte med demokrati i partinamnet”

Svar till Jan-Erik Andersson, Trelleborg (den 11 maj).
Publicerad 19 maj 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Berätta för mig och läsarna, vad Socialdemokraterna gjorde, som var bra, de senaste åtta åren som regeringsparti, uppmanar Jerry Larsson, ordförande Demokratipartiet i Trelleborg i sitt svar till Jan-Erik Andersson.
Berätta för mig och läsarna, vad Socialdemokraterna gjorde, som var bra, de senaste åtta åren som regeringsparti, uppmanar Jerry Larsson, ordförande Demokratipartiet i Trelleborg i sitt svar till Jan-Erik Andersson.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det gläder mig att vi i vart fall kan dela åsikterna om demokratins värde, i ett annars så odemokratiskt och egoistiskt samhälle, som vi lever i i dag.

Frågan vi måste ställa oss, är Varför det blivit så här?

Annons

Du påstår att det räcker med Socialdemokratin. Jag vill påstå, att det räcker inte med att det finns ett parti som inkluderat demokratin i sitt partinamn. Om man inte står upp för demokratin, så är det enbart ett sätt att missleda folket, vilket jag vill påstå att Socialdemokraterna gör.

En gång i tiden, var det tänkt att det partiet skulle ställa upp för arbetarklassen och lika värde för alla. I dag står partiet för något som inte har ett dugg med demokrati att skaffa.

”I dag står partiet för något som inte har ett dugg med demokrati att skaffa.”
Jerry Larsson, ordförande Demokratipartiet i Trelleborg

Om du anser att jag har fel, så berätta för mig och läsarna, vad Socialdemokraterna gjorde, som var bra, de senaste åtta åren som regeringsparti. Brottsligheten, våldet och otryggheten hos medborgarna i det svenska samhället, har rusat i höjden, och inget gjordes från partiet under denna tid för att bromsa utvecklingen.

Det enda man lyckats med, är att skylla problemen på alla andra. Detta agerande är knappast demokratiskt och ansvarsfullt, och skapar knappast någon tilltro till Socialdemokraterna.

Därför behövs det ett parti vars medlemmar är beredda att stå upp för demokratin.

Jerry Larsson, ordförande Demokratipartiet i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons