Annons
Insändare

"Det måste vara rätt att hushålla med trelleborgarnas pengar"

Kommentar till Tommy Bengtssons insändare (den 7 september).
Insändare • Publicerad 13 september 2011

Efter Söderslättspartiets förslag om att bilda koncern för de kommunala bolagen så skriver Tommy Bengtsson "att det inte känns rätt att vår kommun skall syssla med skatteplanering".

Att hushålla med pengarna är var och ens ansvar i alla sammanhang, även i det kommunala! Koncernbildning med möjlighet till skatteutjämning har lagstiftaren inrättat för just den anledningen att det skall vara rättvist att driva verksamhet uppdelad i flera bolag, jämfört med drift i ett och samma bolag.

Annons

Bengtsson visar i insändaren hur det rättvisa upplägget ger neutralitet mellan de olika bolagen på ett sunt sätt, men indikerar trots detta att koncernbildning kommer att drivas oseriöst i Trelleborg. Vi måste utgå ifrån att det finns en förmåga att ta in kompetens som kan driva ett moderbolag så att trelleborgarna står som vinnare med ökade resurser till vård, skola och omsorg.

Det är slöseri med våra gemensamma resurser att driva kommunens bolag utan moderbolag och därmed betala onödig skatt till statskassan. Om kommunen hade valt att driva dessa verksamheter i ett enda bolag eller i kommunal förvaltningsform så hade de sluppit betala statlig skatt och vi hade fått mer pengar över till trelleborgarnas välfärd.

Nilla Olsson
Bertil LarssonOrdförande Söderslättspartiet
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons