Insändare

Det kommer en vardag

I debatten om samarbetet mellan M och S kan det vara intressant med följande sakupplysning. M och S träffade efter förra valet en överenskommelse som Egil Ahl motiverade med att M nu hade närmat sig S och att de nu var det parti som stod dem närmast.
Insändare • Publicerad 2 augusti 2006

ISamarbetet beskrevs inte (då) som en valteknisk samverkan, den motiverades politiskt. Lars-Arne Christensson sa samtidigt att deras samarbete skulle vara åtminstone 8 och möjligen 12 år.

Detta avtal mellan S och M fanns redan när övriga partier erbjöds i första hand ersättarplatser i nämnderna. Oppositionsrådsposten avskaffades och det blev istället två kommunalråd och så länge Christensson sitter kvar på den ena av dessa poster har uppenbarligen inte samarbetet upphört. Jag kan förstå M som nu dessutom vill ha ett samarbete med de borgerliga partierna, på så sätt torde man ju vara garanterad en kommunalrådspost oavsett hur valet går. Men det hade varit intressant att höra om och i så fall när S är beredda att riva upp sitt avtal med M och också hur man tänker göra detta så att det blir trovärdigt. I förra valrörelsen gav man sken av att M var en politisk motståndare, nu har M varit en politisk samarbetspartner i 4 år. För S gäller det verkligen att hålla isär vad som är valrörelse och vad som är verklighet och vardag, för efter valet återgår väl allt till det normala, eller?

Mats Sjölin, (v) Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.