Annons
Insändare

”Det horribla guldregnet över övriga politiker bör kritiseras lika hårt”

Så nobelt av kommunalrådet, att backa från den 50-procentiga höjningen av sitt arvode 2024.
Publicerad 2 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fokus i debatten ska inte enbart ska ligga på kommunalrådets arvoden, menar Robert Bratel i sitt inlägg.
Fokus i debatten ska inte enbart ska ligga på kommunalrådets arvoden, menar Robert Bratel i sitt inlägg.

Om hon tror, att folk kommer nöja sig med det beskedet, misstar hon sig stort. Missnöjet handlar förstås, om hela den oskäliga höjningen, alltså även de 25 procenten, som hon står fast vid. Det verkar, som om hon inte riktigt förstår, att en sådan höjning från en redan mycket hög lön, sticker i ögonen på väljarna, när lönerörelsen kommer att handla, om nivåer mellan 2-4 procent och folk kämpar, för att klara vardagen i dessa svåra tider.

Detta är ju, vad frågan egentligen handlar om, att under de omständigheterna, visa återhållsamhet i solidaritet med väljarna! Att det ska vara så svårt, att fatta. Tajmingen är med andra ord urusel. Det stora ansvaret och den ökade arbetsbördan, är ju enbart deras egna ord, som inte på något sätt har redovisats, så där finns det inte mycket att ta på.

”Tajmingen är med andra ord urusel.”
Robert Bratel
Annons

Sen får vi inte glömma en viktig sak, nämligen att allt fokus i debatten inte enbart ska ligga på kommunalrådets arvoden. Det horribla guldregnet över de övriga politikerna bör ju kritiseras lika hårt. De ska inte få gömma sig bakom all uppmärksamhet, som hamnat på kommunalrådet. Den här följetongen tar inte slut här, utan lär nog bli ganska långvarig.

Robert Bratel

Annons
Annons
Annons
Annons