Annons
Insändare

Det här var dramatik på riktigt

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Som lördagen den 18 maj.
Publicerad 23 maj 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vätskebrist kan leda till dramatik, konstaterar skribenten. Arkivbild.
Vätskebrist kan leda till dramatik, konstaterar skribenten. Arkivbild.Foto: Drago Prvulovic / TT

Hustrun och jag var på väg från Trelleborg till Malmö för en trevlig kväll det vill säga först en bit mat och sen Ett drömspel på Hipp. Så var det alltså tänkt. Så blev det inte.

På tåget drabbades jag av matthet och illamående. Så när vi kom till Malmö C ville jag sätta mig på en bänk och vila lite. Jag slöt ögonen en stund, och när jag öppnade dem igen stod det till min förvåning två vänliga ordningsvakter där och undrade hur det var fatt. (Jag blev full av beundran över deras uppmärksamhet och snabbhet!) Jag förklarade. De ville ringa efter ambulans. Jag protesterade lite. Ambulansen kom dock och personalen (från Trelleborg!) tog hand om mig på ett lika vänligt som effektivt sätt. Fler frågor och prover och sen – mot akuten. Där rök den teaterkvällen! Det här var dramatik på riktigt.

Annons

På akuten samma sak. Synnerligen vänlig och effektiv personal. Massor av prover togs. Det var EKG och allt möjligt annat och till och med skiktröntgen (intressant upplevelse). Resultat? Prover ok. Inga konstigheter. Skiktröntgen visade enligt neurologen endast ”lite gammalt skröfs i hjärnan”. Å andra sidan har jag väl misstänkt det länge. Inget att oroa sig för, alltså.

”Där rök alltså den teaterkvällen men vilken upplevelse det här var.”
Ulf Persson

Hem med tåget från Triangeln 2256. Där rök alltså den teaterkvällen men vilken upplevelse det här var. En sak är nu helt klar – vi har en fantastisk sjukvård och jag är synnerligen tacksam. Så tack alla ni som tog hand om mig i lördags: ordningsvakterna på Malmö C, ambulanspersonalen, personalen på akuten i Malmö. Ni gjorde alla ett fantastiskt jobb!

Och varför hände det som hände? Förmodligen vätskebrist. Så glöm inte att dricka vatten!

Tack alla!

Ulf Persson, tacksam patient från Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons