Annons
Insändare

Det har hänt igen – nu får det vara nog!

Nu har det hänt igen. I korsningen Övre/Valldammsgatan har en ung flicka blivit påkörd igen. Vi som bor längs denna gata ser flera olyckor i månaden på denna plats!
Insändare • Publicerad 19 september 2009

Alla som kör bil genom korsningen vet hur svårt det är att se fotgängare. Det är dags för sittande politiker att få den berömda tummen ur och faktiskt agera. Inte tillsätta en massa kommittéer som ska utreda hur det stämmer in med stadsplanen eller liknande. Det kan aldrig bli fel i stadsplanen om ett liv kan räddas! Lyckligtvis blev denna flicka inte allvarligt skadad, men dödsolyckan är ett stenkast bort. För oss som bor här, bokstavligt.

Denna korsning ligger nära skolan i centrum som befolkas av 15–19-åringar som kanske inte har prioritet att alltid vara 100 procent uppmärksam då man går med MP3, telefon, tänker på prov eller den där killen som bara e sååå snygg.

Annons

Lägg till detta att det är väldigt svårt för bilförare att se trafikanter i denna korsning.

Funkar inget annat anmodar jag denna tidning att, för att rädda liv, starta en namninsamling för att sätta antingen en rondell eller ett trafikljus där. Nu!

Nilla Andersson
Tomatcho
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons