Annons
Insändare

Det har blivit bytänkande i stan

Invånarna på väster ser sin chans att bli av med biltrafiken.
Insändare • Publicerad 9 januari 2009

Varje gång någon invånare i östra delarna av stan, har någon annan åsikt så blir man nära på hängd i kommentarer och bloggar i nättidningen.

Jag själv är partisk och bor på öster, för min del så räcker det med tågen som vi har. Inte vill vi ha ner all bil trafik ner till hamnen också.

Annons

Östra stranden är unik, det vore ett misstag att förstöra ännu mer.

Ringväg behövs, det får lösas.

Annars så är man inte så imponerad över kommunens satsningar av den östra delen av stan. Det läggs lite pengar på en rondell vid östra infarten, men sen verkar det vara ebb i kassan. Ungdomarna har ingenstans att ta vägen. Möjlighet att utöva idrotter är begränsade. Det finns bara Pingvins rugbyplan, Ymorvallen och Brosjödals ridsportanläggning. Skolorna är nedslitna, en gymnastiksal som duger. Köpingeskolan har lags ned och blivit såld. Såld för en billig peng, liksom marken runt om Pingvins rugbyplan, Köpingeskolans grusplan, + förköpsrätt på kommande villatomter.

Sen hyr kommunen tillbaka Köpingeskolans gymnastiksal för nästan samma

pengar i ett tio-årig avtal. Det hade varit uppskattat om pengarna hade fördelas lite jämnare mellan kommuninvånarna.

Det byggs och flyttas in i de västra delarna av stan, men de östra delarna glöms oftas bort. Minnet förbättrades när möjlighet fanns att flytta biltrafiken till hamnen genom öster.

Men de pengarna kommer att användas till asfalt och bullerplank.

Det kan vi vara utan.

Reiner Bull
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons