Annons
Insändare

Det handlar om rättvisa

Insändare • Publicerad 29 november 2006

Jag vill kommentera tre inlägg:

Svensk nöjd och hederlig (den 24 november) – fattar inte hur du kan prata om "avundsjuka slår alla rekord?"

Annons

Rolf Nilsson och Stig W Reinlert (den 21 november), som bland annat skriver: "Bostad är en rättighet som måste gälla alla" – ni två är helt på rätt spår.

Jag en 70 årig "kärring" – har arbetat i hela mitt liv, (till 65 år) inga barn – ej barnledig, bara knogat på – ingen högre befattning, dock gått högskola och fått en utbildning, jag kan ju inte mäta mig med en före detta statsminister och hans hustru…

Genom arvsskifte har jag sålt hus, (som för min del blev med förlust) och har nu letat bostadsrätt – priset går upp och jag fattas kapital – banklån blev nobben eftersom min pensionsinkomst är för låg – nu har jag sökt hyreslägenhet, men inte heller där någon framgång (klart jag funderar på om det finns olika kösystem, släkt och vänner före?) De säger att min inkomst är för låg.

Så jag har svårt att förstå att "vissa" kan/får ha flera bostäder, då jag inte kan/har tak över huvudet, tillika mår jag allt sämre, efter varje avslag, jag vet inte hur jag ska kunna gå vidare.

Har jag missuppfattat något i inlägget om avundsjuka? Ordet det handlar om är väl i alla fall rättvisa…

Svensk med dålig inkomst, hederlig, inga betalningsanmärkningar, sparad slant på bankkonto.

K.H.P.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons