Annons
Insändare

Det handlar om medmänniskor

Efter att ha följt artiklar i Trelleborgs Allehanda är det synnerligen glädjande att Grönbybor ställer upp på olika sätt, för att de som hänvisats till detta boende skall känna sig välkomna till vår bygd.
Insändare • Publicerad 28 januari 2014
Anton Nilssons pianokonsert är bevis på något som kan förena, skriver Berit Möllerbäck.
Anton Nilssons pianokonsert är bevis på något som kan förena, skriver Berit Möllerbäck.Foto: 

Samtidigt får de asylsökande lokala kontakter och kan på så satt förhindra kulturkrockar och fördomar. Anton Nilssons pianokonsert är bevis på något som kan förena. Den deltidsbrandman, som på eget initiativ ordnar information om eventuell brand med mera skulle förekomma, är ett föredöme. Fler sådana människor behövs som bryr sig och ställer upp.

Det har blivit åtskilliga missar myndigheter emellan. Låt inte detta göra, att det skall bli ytterligare problem för dessa människor, som är på flykt. Upp till bevis förtroendevalda politiker och lös problemen och eventuellt bygglov utan att det skall bli prestige och byråkrati i kubik.

Ta intryck av ortsbefolkningen som försöker göra det drägligt för dessa 26 asylsökande. Det handlar om medmänniskor!

Nilla Olsson
Berit Möllebäck
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons