Insändare

"Det går att leva på lite pengar – om man måste"

Jag läste en mycket intressant artikel om en utbytesstudent från Kanada som ville stanna här men nekades eftersom hennes lön bara var 11 872 kronor före skatt.
Insändare • Publicerad 2 juli 2010

Det var Migrationsverket som avslog hennes ansökan eftersom de menade att den lönen inte går att leva på. Verkligen mycket intressant.

Vet inte den här myndigheten att det finns miljontals människor som måste leva på betydligt mindre varje månad? Och nog går det, det måste ju gå. Det går ju inte att ha för stora fordringar som restaurangbesök, resor till varmare länder, bil och för många klädinköp.

Pensionärer och sjuka samt arbetslösa har ju tillika en betydligt högre skatt dessutom. Man måste spara. Ibland är det något om går sönder, till exempel alla vitvaror. Det är mycket som måste bytas i ett gammalt hus, som dörrar och fönster. Och allt kostar mycket. Det är många som inte ens har ut 8 000 i månaden.

Nilla Andersson
Lennart P
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.