Insändare

Det fungerade förr

Insändare • Publicerad 22 januari 2007

Svar till Lisbeth Gisselquist (den 16 januari).

Europa upplever nu ett rekordstort antal asylsökande från Irak. Cirka hälften av de asylsökande irakierna söker sig till…Sverige.

Är inte detta ganska märkligt, att 50 procent av de asylsökande irakierna söker sig just till Sverige? Sverige, som av liberala ledarskribenter, korrekta politiker över hela vänster/höger skalan, svenska kyrkans präster, artister med flera anses vara det enda landet i hela Europa som har förorsakat apatiska flyktingbarn på grund av vår inhumana flyktingpolitik? Sverige, ett land där nyanlända invandrare diskrimineras så pass kraftigt att Mona Sahlin kräver en särbehandling/lagstiftning av arbetssökanden. Citat: "Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet".

Många av de nyanlända irakierna söker sig säkert till Trelleborg. Här har de sin egen skyddsängel i form av Lisbeth Gisselquist (s), som tycker det är synd om de stackars invandrarbarnen att de ska behöva stå ut med att lära sig svenska innan de blir myndiga. Nästa förslag från den säkert intellektuellt bildade/politiskt korrekte Lisbeth Gisselquist blir säkert en kopia av Malmö kommuns skolplan, med arabiska förskolor/grundskolor. Inte skall vi diskriminera de nyanlända med att få undervisningen på svenska!

Kanske vi med Gisselquists (s) förslag lyckas locka hit… kanske bortåt 75 procent av de asylsökande irakierna?

Det märkliga med Gisselquist resonemang, är att de från Makedonien på 1960 och -70-talet klarat sig så väl i Sverige. Med jobb/utbildningar och allt. Fastän inte svenska språket och traditioner var tabubelagt/förbjudet då? Om jag och min dotter skulle flytta till Makedonien i dag, så skulle jag sett till att min dotter lärde sig makedonska. Någon flummig undervisning på svenska för att hon skulle få bättre betyg i matematik skulle jag aldrig medverkat i! Är övertygad om att de från Makedonien resonerade det samma när de kom till Sverige.

Förr fick man lära sig att "Ta seden dit man kommer". Med Lisbeth Gisselquists samt Mona Sahlins (s) politik skall vi lära oss att "Anpassa oss efter seden allt eftersom den kommer"

Men som sagt, Sverige är ett inhumant land, varför vill irakierna bosätta sig här…?

Per Klarberg,

Sverigedemokraterna

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.