Annons
Insändare

Det finns skötsamma ungdomar

Det finns många förutfattade meningar om dagens ungdomar. ”De är lata, nonchalanta, vill inte jobba.”
Insändare • Publicerad 12 november 2009
Som jag ser det är en majoritet av dagens ungdomar ordentliga, menar skribenten.
Som jag ser det är en majoritet av dagens ungdomar ordentliga, menar skribenten.Foto: 

Jag blev väldigt imponerad av Natalie Anderssons ungdomskrönika 90-talister – lata eller smarta? (den 21 oktober).

”De vuxna måste lära sig att lita på oss, på vår intelligens och förmåga för vi måste ju faktiskt klara oss själva och föra samhället vidare när de inte finns längre.”

Annons

Självklart att många unga människor vill göra sitt bästa både i skolan och på arbetet. Hur många gånger får ungdomarna chansen?

Det råder brist på arbete och de unga har inte den erfarenhet som krävs. Arbetsmarknaden är hård även för dem som har arbetslivserfarenhet. Man kan inte bara skylla på ungdomarna. Det finns arbetsamma och skötsamma ungdomar om de bara får chans och uppmuntran.

Som jag ser det är majoriteten av dagens unga ordentliga. De få som vill driva på stan och lata sig får stå för sitt. I rättvisans namn – belasta inte skötsamma ungdomar med fördomar. För det mesta har jag positiva tankar om ungdomar i Trelleborg.

En sak ska jag inte glömma – de är mer tekniska än på min tid. Under min uppväxt gällde skapande och kreativitet.

Nilla Andersson
Radojka Stojkov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons