Annons
Insändare

Det finns bara vi

Svar till Jan Larsson, sd (den 2 februari). Till skillnad från Jan Larsson så väljer vi att inte gå till personangrepp i våra insändare - det blir bara fånigt att dra ner en politisk diskussion till så låg nivå.
Insändare • Publicerad 5 februari 2008

Jan Larsson är i sin insändare starkt kritisk till den nuvarande borgerliga invandringspolitiken, och tar som exempel att Sverige tar emot fler invandrare än systemet klarar av och att de inte lär sig svenska och får jobb tillräckligt snabbt. Jan Larsson vill kunna vidta åtgärder och inte sticka huvudet i sanden, men har inga förslag till lösningar. Därför har vi studerat sverigedemokraternas partiprogram när det gäller denna fråga. Vi kan konstatera att sverigedemokraternas syn på invandrings- och integrationspolitiken väsentligt skiljer sig från socialdemokraternas.

Deras partiprogram sprider fördomar om "utlänningar", och innehåller begrepp som återvandring, utvisning av nya svenskar, assimileringspolitik och skärpta villkor för svenskt medborgarskap.

Annons

Återigen - vi ser många vinster med det mångkulturella samhället och kommer att fortsätta att kämpa för solidaritet, därför det finns inga "vi och dom" - det finns bara vi.

Pernilla Eriksson (s)

Pernilla Engström (s)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons