Annons
Insändare

Det finns alternativ!

Svar till namnlös LBP, engagerad medborgare som bor på väster (den 7 maj).
Publicerad 18 maj 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De som bor i Mellanköpinge skall inte få bo kvar om dagens styre får som de vill, skriver Cecilia Schyllert..
De som bor i Mellanköpinge skall inte få bo kvar om dagens styre får som de vill, skriver Cecilia Schyllert..Foto: Tomas Nyberg

Jag har varken glömt eller förträngt att det var personer från olika delar av Trelleborg (dock inte från Öster) som tog initiativet att bilda SÖS för många år sedan. Så du har fel när du säger att det var österbor.

Sedan gömmer jag mig definitivt inte bakom ”vi är många som värnar om öster, väster, norr”. Vet du att det finns många invånare i Trelleborg som inte vill få de olika stadsdelarna mer fördärvade än vad de redan är? Tydligen inte. Det är fler än jag som invånare som försöker föra fram talan men vi gör det för döva öron då dagens styre kör sitt race.

Annons

Jag tror heller inte att folk är ”förvånade” att SÖS bildades för att bland annat stoppa alla planer på 
bland annat ringväg och östlig in-/utfart till hamnen eftersom det hade och kommer att fördärva enormt mycket i de östra delarna. Folk som måste lämna sina hus, tung lastbilstrafik inpå husknuten, en del av stranden otillgänglig, och även boende i Mellanköpinge som måste lämna sina hus. Men de kämpar för sin rätt!

Du menar att det var helt meningslöst att SÖS bildades. Kan du egentligen förklara dig varför det var meningslöst ? Jag tror tyvärr inte du kan det på ett korrekt sätt. Nu finns ett parti som heter Vårt Söderslätt (VS) och vi lever i nuet det vill säga 2022. Du säger vidare att det finns partier som värnar om alla trelleborgares bästa det vill säga M, SD, S, KD och L.

Är du inte är medveten om att bland annat M och KD vill ha en yttre ringväg med in-/utfart till hamnen? När de fick nej av Trafikverket, döpte man om det till evakueringsväg vilket räddningstjänsten inte har bett om eller ställt som krav. Men våra politiker vill kringgå och döpa det till evakueringsväg för att sedan kunna dra den tunga trafiken där till/från hamnen.

”Det är fler än jag som invånare som försöker föra fram talan men vi gör det för döva öron då dagens styre kör sitt race.”
Cecilia Schyllert

Silverstolpe (L) ”yrkar med glädje bifall” när bron över Mellanköpinge var uppe på beslut.
De som bor i Mellanköpinge skall inte få bo kvar om dagens styre får som de vill. 16-18 hus är redan inlösta på Öster och har stått tomma i två-tre år och fler blir det väl om vansinnesprojektet går igenom. En gammal fin skola för småskoleelever kommer inte finnas kvar. Det finns enligt VS ett annat alternativ och då inre ringväg som kan behövas, då behöver inte fler hushåll bli tvungna att lämna sina hem, ej heller de som bor i Mellanköpinge.

Hur många hus blev inlösta när man byggde västra infarten? Jag är fullt medveten om att västerborna blev av med sina strandtomter och det är tragiskt, men varför fördärva och sarga ytterligare en stadsdel?

Sedan skall vi inte behöva en yttre ringväg, vi skall inte ha den tunga långtgående biltrafiken via Trelleborg utan de skall till närmaste hamn för lastning/lossningsplats. Så jobbar andra hamnar i Sverige men tyvärr inte i Trelleborg. Att tänka på miljön, vägarna och så vidare är ett tänk som alla borde ha, det strävar andra hamnar efter och eftersom de gör det får de också statsbidrag. Det handlar inte att vi i Trelleborg skall öka den tunga trafiken härigenom. De bilar som skall lasta/lossa i närheten, där har vi redan västra infarten.

Menar du att bland annat M och KD värnar om oss invånare när man bland annat lägger ner små förskoleenheter som är viktiga för barn? Att bygga Sveriges största fängelse på mycket god åkermark nära boende och skola? Detta är positivt för dig men för mig och många andra invånare helt oförståeligt. Jag kan räkna upp fler tokiga projekt om du så önskar.

Cecilia Schyllert

Annons
Annons
Annons
Annons