Annons
Insändare

Det finns alltid lösningar om man vill se dem

Kommentar till artikeln med rubriken "Eleverna sörjer när assistenterna slutar" (nyhetsplats den 20 maj).
Insändare • Publicerad 4 juni 2013


Pengar styr, javisst absolut! Vansinnigt kortsiktig att låta Sussie sluta på Väståkraskolan i Anderslöv. Sussie har räddat många elever.

Vår familj har egen erfarenhet av dotter som hamnade snett i ny miljö 2006, då vi var nyinflyttade.

Annons

Vi trodde/hoppades att ny rektor skulle innebära ett lyft för skolan. Det finns alltid lösningar om man vill se dem. Skolan kan vara okonventionell och övrig personal kan gå ner i tid för att säkra Sussie. Till exempel kan rektorn föregå med gott exempel. Jag tror, efter att hört hur det var före 2006 och efter 2006 att det kommer innebära stora kostnader för den enskilde och samhället när det inte finns en stödperson som Sussie. Ni föräldrar som har barn i skolan, och som ska ha barn i skolan ta och protestera och gör er röst hörd. Även era små änglar kan hamna i situation er som gör att man behöver en vuxen att prata med som har tid/tar sig tid.

Sussie du är bäst!

Nilla Olsson
Ann på Annehill
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons