Annons
Insändare

Det finns alla möjligheter för att få staden att blomstra igen

Kan man använda samma pseudonym som "Uppgiven" (den 19 juni) utan att bli förväxlad med denna?
Insändare • Publicerad 28 juni 2013
Gislövs hamn, ett sorgebarn, enligt skribenten. Arkivfoto: Claes Nyberg
Gislövs hamn, ett sorgebarn, enligt skribenten. Arkivfoto: Claes NybergFoto: 

För jag suckar uppgivet! Detta evinnerliga tjatande om skyttebanan har gått överstyr. Klubben har fått flytta på sig förr, men har nu i flera år haft ett bra ställe att vara på. Ändå blir de fortsatt jagade med blåslampa.

Detta är en klubb med anor, en fritidssysselsättning som har lyckats leva kvar trots att man skrikit upp om buller och vildlöpande kulor som, enligt somliga, far hit och dit och som då är en fara för alla i närheten. Nu anser "Uppgiven" att den påverkar attraktionskraften för Trelleborg. Snälla nån, skuld bör läggas där skuld är! Titta runt i staden. Se hur förfallet har krupit fram, enbart under detta året! En mer misskött turistbesökande stad får man leta efter. Bingsgård har invigt ett tåg som ska köra runt turister till olika attraktioner, vilka? Här var vackert för ett par somrar sedan, rondellerna blomstrade, ogräset hölls i schack, det var trevligt att vara i stan. Men nu har vi i alla fall ett turisttåg! Ska man visa att "Här låg denna vackra byggnaden och här låg det fina gamla huset, men... Och här är våra palmer!"

Annons

Sen för att ta en annan attraktionsport för turister, Gislöv, sorgebarnet, eller stenblocket för politikerna. Det har äntligen kommit upp en uppdaterad skylt, efter tre års tjatande! Och man har bytt ut några gamla elstolpar, grävt ner nya kablar för att undvika att propparna går när hitkommande och bofasta seglarna vill koppla el till sina båtar! Men, toaletter och duschar är fortfarande under all kritik, i två veckor har det inte funnits ljus på toaletterna, i alla fall ena (vet inte om de har bytt i dagsläget). Gult äckligt klet på duschväggarna. Alltså en bakteriehärd!

Fortfarande är det svårt för turisterna att ta sig till Trelleborg, där de kan gynna handeln. 
Men man har höjt hamnavgiften för inkommande seglare, 170 kronor! Ystad tar 160 kronor/dygn. De har en totalrenoverad hamn som ligger på gångavstånd till centrum. 
Hur kan politikerna tycka att det är skäligt att höja avgiften på grund av nya elstolpar och en ny informationsskylt? 
"Hur tar man sig in till staden? Vi skulle vilja titta runt lite, är ju sydligaste staden! Vi tänker inte stanna mer än en natt, för dyrt. Usch vilka duschar! Var kan man gå och äta, hur kommer man dit?" Detta är lite av de frågor jag har fått! 
Sätt upp en låda vid hamnkontoret, där man kan skriva vad man tycker om hamnen. Det har flera hamnar gjort på danska sidan. Då kanske politikerna mer tar till sig vad folk tycker, när det kommer direkt från turisterna och inte från folk som bor här!


Snälla ni, här finns alla möjligheter för att få staden att blomstra igen, att förhindra att småbutiker läggs ner, att gynna handeln och att få folk att återkomma. Men kanske det är så att de pengar som eventuellt är "öronmärkta" för sommarstyling av staden, råkar hamna i en liten kassa som ändå ska gå till Bingsgård och Co:s önskehus? Den "lilla" renoveringen? Och kanske man nu har lyckats med att gör en liten Smyge 2, lite ny problematik som nya hamnbygget burit med sig, "Fin lång badstrand". Inte mera, Brunt äckligt vatten, både vid Dalabadet och runt Gislövs läge! Stank, mer än innan!

Nilla Olsson
Yeom
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons