Annons
Insändare

Det blir dyrare i slutänden

Reaktion på Gu:s insändare (den 30 oktober).
Insändare • Publicerad 8 november 2013
Skribenten är orolig för hur brandkårspersonalen kommer att må när deras arbetsbelastning ökar.
Skribenten är orolig för hur brandkårspersonalen kommer att må när deras arbetsbelastning ökar.Foto: Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

När jag läste insändaren blev jag mycket fundersam.

Först minskar man ambulansens resurser i Trelleborg, sedan överför man arbetsuppgifter på brandkåren.

Annons

Det ökar pressen på brandmännen.

Sådana besparingar leder till att både ambulans- och brandkårspersonalen blir för tidigt utbrända på grund av ökad arbetsbelastning.

Med tanke på att brandmännen har en annan kompetens än ambulanspersonalen blir det en överansträngning att jobba, det blir dubbelt så mycket att göra med samma arbetsstyrka.

Om brandmännen ska utföra ambulanspersonalens jobb, då kan de inte hinna med sitt jobb – det blir dubbalarbete för dem. Hur går det med prioriteringarna?

I slutänden visar det sig att det blir dyrare än beräknat på grund av stress och press. Det leder till fler sjukskrivningar på grund av överbelastning och utbrändhet.

Nilla Olsson
Stojkov Radojka
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons