Annons
Insändare

Det behövs tusentals vindkraftverk

Insändare • Publicerad 7 juni 2005

Svar till Daniel H (den 3 juni).

Det låter ju bra och miljövänligt med vindkraften, men är det ekonomiskt genomförbart? För att täcka upp elförlusten från Barsebäck behövs tusentals vindkraftverk. Och folk gillar vindkraft bara på papperet, står det ett vindkraftverk i närheten av deras bostad gnäller de direkt.

Annons

Kommer ihåg en debatt i radio. En tant i Vellinge gnällde för att där skulle byggas vindkraftverk, deras havsutsikt stördes. Hon kanske föredrar vedkamin och fotogenlampor? Eller smutsig el från danska kraftverk, eller farlig el från Ignalina? Kanske Göran Holm har planer på ett kärnkraftverk i Vellinge kommun? Men för vanligt folk kommer elräkningen att bli mycket dyrare. Vem betalar? Kan vi skicka elräkningen vidare till miljöpartiet och kärnkraftsmotståndarna? Så de betalar mellanskillnaden mellan normalt och onormalt tills de fått fram ett vettigt energialternativ.

Du kanske också känner för att betala några fördyrade elräkningar?

Trogen TA-läsare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons