Annons
Insändare

Det bästa vi kan göra är att satsa på våra kommunala skolor

De ideologiska skillnaderna är tydliga. Senast i ett inlägg från sverigedemokraten Mathias Andersson (den 2 maj) som menar att kommunen behöver avlastas och få ut mer av pengarna genom ett privat alternativ.
Publicerad 12 maj 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför skulle en kommunal skattekrona bli mer värd om den ges till en privat aktör? undrar socialdemokraterna i bildningsnämnden.
Varför skulle en kommunal skattekrona bli mer värd om den ges till en privat aktör? undrar socialdemokraterna i bildningsnämnden.Foto: JESSICA GOW / TT

Varför skulle en kommunal skattekrona bli mer värd om den ges till en privat aktör? Dessutom har styret i Trelleborg beslutat om en gräddfil för Internationella Engelska Skolan genom att se till att varje år skicka flera miljoner rätt ner i deras fickor, utöver den skolpeng som de ska få.

Styret har tidigt aviserat att man vill ha privata aktörer för att ”vitalisera” den kommunala skolan. Man skulle också kunna tänka sig att satsa på de kommunala skolorna i stället för att lägga besparingskrav.

Annons

Internationella Engelska Skolan bedriver ingen välgörenhet, det är ett vinstdrivande företag som vill maximera sina vinster till ägarna. Vilket innebär att man tar ett överpris för att bedriva verksamhet för att ägarna skall kunna plocka ut vinsterna.

Vi vill se och tror på en bra skola för alla i kommunen. Det gör vi bäst genom att satsa på våra kommunala skolor och inte bidra till Internationella Engelska Skolans vinstbehov.

Cilla Dahl-Andersson, Torbjörn Karlsson och Joakim Wollin

socialdemokrater i bildningsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons