Annons
Insändare

"Det är synnerligen frustrerande"

Angående den omfattande neddragningen av tulltjänstemän i Trelleborg.
Insändare • Publicerad 21 februari 2008

I Trelleborg precis som i andra städer har det funnits väl utvecklade funktioner som BB, polis, tingsrätt och tull. Många av dem har försvunnit under en 10-årsperiod och nu skall tullen inte heller ha någon plats här i Trelleborg.

Makthavarna som befinner sig långt från verkligheten utgår uppenbarligen från att vi är förskonade från all brottslighet, när det i själva verket är precis tvärtom.

Annons

De ovannämnda instanser har i alla tider verkat på ett tryggt och bra sätt. Inte minst tullen, som nu står i tur att "avrättas". Den har alltid varit välorganiserad och effektiv.

Det finns kapacitet inom tullen att ytterligare effektivisera kampen mot smugglingsfrekvensen - inte bara vad det gäller vapen och narkotika utan också människosmuggling.

Att tullen finns kvar i Helsingborg, Malmö och Ystad är mycket bra, men ännu bättre blir det om den även fortsättningsvis finns såväl här som i Karlshamn och andra införselhamnar.

Många frågar sig också vad våra skattepengar går till. Som situationen ser ut i dag med indragning av polis och tull med mera, så kan rättssäkerheten icke uppfyllas, vilket ju vittnar om de många brott som begås såsom butiksrån, bankrån inbrott, överfall, våldsbrott och bränder på skolor.

Detta är synnerligen frustrerande för människor, företag och hela samhället i stort.

Samtidigt frågar man sig hur många oskyldiga som blivit utsatta för olika, våldsbrott, inbrott, rån och bränder.

I stället för defensiva uppgifter - gå till offensiven mot brottsligheten. Börja med beslutet angående tullen. Och ge polisen större resurser för att förhindra den grova brottsligheten! Hela samhället och medborgarna kommer att tjäna på.

Likaså måste polis och tull ges större befogenheter vad gäller avlyssning och kameraövervakning. Att kalla detta för integritetskränkande är inget annat än att tjäna banditernas syfte.

Till trelleborgstullensfortsatta kamp - Ni har alla mitt stöd!

Bertil Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons