Annons
Insändare

”Det är olagligt att kommunen betalar för palliativa i Trelleborg”

Svar till Stojkov Radojka (den 20 maj).
Publicerad 22 maj 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Helmuth Petersén (SD) svarar på Stojkov Radojkas frågor om varför så många från partiet åkte till Almedalen. På bilden partiledaren Jimmy Åkesson.
Helmuth Petersén (SD) svarar på Stojkov Radojkas frågor om varför så många från partiet åkte till Almedalen. På bilden partiledaren Jimmy Åkesson.Foto: Henrik Montgomery

Först vill jag tacka dig för att du Radojka engagerar dig i Trelleborgs politiken, det glädjer mig. Det är dock ett par saker i din insändare som är lite tokiga.

Först, du skriver att det det räcker med en representant för varje parti. Jag vill bara förtydliga att det inte är kommunen som skickar någon till Gotland utan upp till partierna.

Annons

SD valde att skicka 15 personer, inget annat parti från Trelleborg ville dit. De valde andra utbildningar!

Då vi bodde på en campingplats en timme från Visby och bussen hämtade oss klockan 17 så skapades en vi-känsla på campingen, vi hade bokat in oss på olika föredrag under dagarna och på kvällarna diskuterade vi vad vi varit med om.

Det är unikt för Sverige att på en och samma plats träffa alla Sveriges högsta politiker och lyssna på dem.

”Det är unikt för Sverige att på en och samma plats träffa alla Sveriges högsta politiker och lyssna på dem.”
Helmuth Petersén (SD)

Vården är för mig den viktigaste frågan, blir vi sjuka så bör vi få snabb och professionell hjälp. Du har helt rätt i att jag drivit frågan om att få tillbaka palliativa avdelningen till Trelleborg, så långt har du rätt.

Sedan kommer den stora osanningen, du tycker att i stället för att utbilda oss skall kommunen satsa våra utbildningspengar på palliativa mottagningen. Kommunen har inte med palliativa att göra, det är Region Skåne i detta fall.

Även om ett sjukhus eller en vårdcentral råkar ligga i en viss kommun är det regionen som fördelar de ekonomiska medlen, inte kommunen som du kanske tror.

Därför är det olagligt att kommunen betalar för palliativa i Trelleborg!

Som en lite lustig kommentar så har jag, efter TA:s artikel om Almedalen, blivit kontaktad av sju medborgare som önskar att jag bokar resor till dem med resmål Gotland.

De förstår inte att vi fått mat, flyg och boende för 111 000 kronor till 15 personer.

Under Almedalsveckan kan en liten lägenhet i Visby kosta över 100 000 kronor, jag har dock tackat för förtroendet men avböjt att boka resor till dem.

Helmuth Petersén (SD), politisk sekreterare, 2:a vice ordförande tekniska servicenämnden, ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i Trelleborgs sjukhusstyrelse samt ledamot i regionfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons